Implantater

Tannimplantater benyttes når en eller flere tenner mangler og man ønsker en fast permanent erstatning av den/de tenner som mangler. På vår klinikk har vi både kjevekirurg og tannleger med spesial kompetanse innen tannimplantater for at du skal få best mulig behandling.

 

Et implantat er en kunstig rot som kan benyttes som erstatning for en tapt tann. Det er mulig å erstatte nesten alle tapte tenner med implantater.

 

Titanimplantater

Et implantat er laget i titan, og er formet som en skrue. Implantatet opereres inn i kjevebenet. Det fungerer som en stabil “rot” for den nye tannen. Til implantater kan man feste ulike typer tannerstatninger, som f.eks. kroner, broer eller proteser. Behandlingen innebærer at man lar denne titanskrue vokse fast i kjevebenet. Når behandlingen utføres, er det viktig at pasienten er frisk, men også pasienter med medisinsk balanserte sykdommer kan få implantater under visse forutsetninger.

Ta kontakt for en uforpliktende prat

 

Hvordan virker og hva er et implantat

Grunnstoffet titan kan aksepteres av kroppen nesten som om det var dens eget vev. Dette gjør at pasienter kan få nye røtter fremstilt i titan som vokser fast i kjevebenet.
Med en mindre operasjon kan kirurgen feste titanskruer i kjeven. En krone eller bro limes eller skrus deretter fast på distansen.

 

Det viktig at du er frisk når behandlingen utføres. Men pasienter med medisinsk balanserte sykdommer kan også få implantater. Høy alder er ingen hindring til implantater.

 

Det er uvanlig med komplikasjoner
Inngrepet skjer vanligvis ved hjelp av lokalbedøvelse og er smertefritt. I løpet av de første dagene etter operasjonen kan det forekomme hevelse og verking.
Alvorlige og omfattende komplikasjoner er ytterst uvanlige. I noen få tilfeller skjer det at implantatet ikke fester seg i kjevebenet. Da gjør vi om operasjonen.

 

Kjevebenet stimuleres ved implantat
Tap av en eller flere tenner gjør at benet der tannroten satt, understimuleres. Det kan føre til at benet sakte løses opp. Fordelen med implantat er at benet stimuleres og at oppløsningen av benet ofte stopper opp.

 

Jo lenger man venter med implantatbehandling, desto større er risikoen for at det ikke er nok ben å feste fiksturer i. Er kjevebenet kraftig oppløst kan man transplantere inn ben. Dette gjøres for at fiksturer med større sikkerhet skal kunne feste seg i benet.
Benets kvalitet er avgjørende for hvor mange fiksturer som får plass. I en helt tannløs kjeve er det vanlig at tannlegen fester seks fiksturer. På fiksturene kan det siden festes en bro med nye tenner.

 

Mangler du EN tann
Implantat er et mer skånsomt, holdbart og vanligvis mer estetisk alternativ til bro som har vært den vanligste behandlingen for å fylle tannluker fram til nå.

 

Med hjelp av implantat er det nå mulig å få fastsittende tenner som erstatning for protesen. Undersøkelser viser at rundt 90 prosent av alle implantater som lages i helt tannløse kjever blir vellykkede.