Rene hvite fine tenner er flott

Det er ingen tvil om at vi SER bedre ut med hvite rene tenner, og at vi også FØLER oss bedre.
Bleking er en vanlig metode for å få bukt med misfargede eller gule tenner. Fargen på tennene våre varierer. Noen har kritthvite tenner mens andre har gule.

 

Hvordan bleker du tennene dine

Når du skal bleke tenner er det viktig at tennene er friske, fri for hull og sprekker og at tannkjøttet ditt er friskt og fint. Har du vært hos tannlegen de siste 6 måneder og fått utført nødvendig behandlinger, holder som regel det. I tillegg er det viktig at tannlegen vurderer hvilke tenner og deler av tennene som kan og ikke kan blekes.

 

Vi tar et avtrykk av over- og underkjeven din, og fremstiller to stk. blekeskinner i plast som passer deg perfekt. Dersom du behandler skinnene dine pent, har du dem i mange år.
Så prøver du skinnene slik at vi forsikrer oss om at de passer, og demonstrerer blekemetoden for deg samt starter bleke prosessen under oppsyn på tannklinikken. Deretter får du med deg skinnene hjem, sammen med blekegele og spesialtilpasset tannkrem. Så bleker du hjemme etter vår veiledning. Vi følger deg opp underveis i prosessen.

 

Det finnes mange måter og bleke tennene på. Undersøkelser viser at bleking ikke er skadelig dersom det gjøres på riktig måte. La alltid tannlegen bedømme situasjonen først.
Overflatemissfarginger forårsaket av mat, drikke og sigaretter kan tannlege eller tannpleier fjerne med pussing. Dersom misfargingen derimot ligger dypere kan bleking være løsningen.

 

Ikke skadelig å bleke tennene dine

Bleking skal ta litt tid, og derfor bruker vi et skånsomt produkt som er snill mot tennene dine. Men igjen, tennene dine må være friske, fri for sprekker og ikke minst så må tannkjøttet ditt være friskt og fint. Vi anbefaler en tur innom tannlegen for kontroll og eventuelle behandlinger for å være på den sikre siden.

Hvordan velge riktig

Det er mange som tilbyr ulike blekemetoder, og valget er ditt i en jungel av produkter. Vi anbefaler en kontrollert bleking av dine tenner, med spesialtilpassede skinner og tilpasset blekegele. Det er viktig med god instruksjon og ikke minst oppfølging.
Dessverre er det mange som overbleker og bruker for store mengder med blekemiddel, og ikke minst for sterkt blekemiddel. Skal du bleke tennene dine – som skal være med deg hele livet – er det lurt å gå dit hvor kompetansen er. Husk at i Norge er det kun tannlegen som har lov å bruke tannblekemiddel.

 

I noen perioder, ved enkelte større begivenheter eller hendelser i livet er det ekstra viktig med et ekstra flott utseende.