Hvordan virker og hva er et implantat

Grunnstoffet titan kan aksepteres av kroppen nesten som om det var dens eget vev. Dette gjør at pasienter kan få nye røtter fremstilt i titan som vokser fast i kjevebenet.

Med en mindre operasjon kan kirurgen feste titanskruer i kjeven. En krone eller bro limes eller skrus deretter fast på distansen.

Det viktig at du er frisk når behandlingen utføres. Men pasienter med medisinsk balanserte sykdommer kan også få implantater. Høy alder er ingen hindring til implantater.

Det er uvanlig med komplikasjoner
Inngrepet skjer vanligvis ved hjelp av lokalbedøvelse og er smertefritt. I løpet av de første dagene etter operasjonen kan det forekomme hevelse og verking.
Alvorlige og omfattende komplikasjoner er ytterst uvanlige. I noen få tilfeller skjer det at implantatet ikke fester seg i kjevebenet. Da gjør vi om operasjonen.

Kjevebenet stimuleres ved implantat
Tap av en eller flere tenner gjør at benet der tannroten satt, understimuleres. Det kan føre til at benet sakte løses opp. Fordelen med implantat er at benet stimuleres og at oppløsningen av benet ofte stopper opp.

Jo lenger man venter med implantatbehandling, desto større er risikoen for at det ikke er nok ben å feste fiksturer i. Er kjevebenet kraftig oppløst kan man transplantere inn ben. Dette gjøres for at fiksturer med større sikkerhet skal kunne feste seg i benet.
Benets kvalitet er avgjørende for hvor mange fiksturer som får plass. I en helt tannløs kjeve er det vanlig at tannlegen fester seks fiksturer. På fiksturene kan det siden festes en bro med nye tenner.

Mangler du EN tann
Implantat er et mer skånsomt, holdbart og vanligvis mer estetisk alternativ til bro som har vært den vanligste behandlingen for å fylle tannluker fram til nå.

Med hjelp av implantat er det nå mulig å få fastsittende tenner som erstatning for protesen. Undersøkelser viser at rundt 90 prosent av alle implantater som lages i helt tannløse kjever blir vellykkede.

Click edit button to change this text.