tannbehandling

FINANSIERING / ØKONOMI

Alle betaler for utført tannbehandlig etter hvert besøk dersom ikke annet er avtalt. Du kan betale med kort eller kontanter.

Du kan også få gode finansieringsløsninger på din tannbehandling gjennom vår samarbeidspartner Resurs Bank. Der kan du få et rentefritt lån med en avtalt månedlige beløp som er gunstig så lenge du overholder din nedbetalingsavtale og tidsfrister for denne. Det påkommer imidlertid et etableringsgebyr og et månedlig gebyr til Ressurs bank.

Flere av våre pasienter velger en finansieringsløsning, slik at de kommer i gang med nødvendig behandling. Snakk gjerne med oss om dette. Vi søker om tannlegefinansiering for deg mens du venter. En slik løsning er bra for mange, spesielt ved større behandlinger i narkose, implantater eller ved kirurgi og større restaureringer.

Ønsker du å flytte eller endre på din avtale, må du huske å gjøre det innen 2 virkedager før avtalen. Dersom du ikke møter til avtalt tid, påkommer det et gebyr, avhengig av planlagt behandlingstid og behandling.

I dag er det slik at de fleste voksne over 20 år må dekke sin tannbehandling selv, men det finnes noen unntak der du kan få dekket deler eller hele behandlingen. Vi på Fjærvik Klinikken har satt oss nøye inn i regelverket for hva som dekkes og hvem som kan ha krav på dette.

Dekning får man stort sett fra HELFO ved definerte sykdomsdiagnoser. Faller du under dette, kan deler av din behandling refunderes. Dette vil din fastlege eller i enkelte tilfeller vi kunne diagnostisere. Det kreves utredning fra relevant lege eller tannlege på dette. Dersom du har krav på refusjoner, trekker vi dette direkte fra din behandlingskostnad, slik at du kun betaler din andel.

I enkelte tilfeller kan også NAV være behjelpelig dersom du får økonomisk støtte derfra.

Ved skade og ulykker vil svært mange forsikringer dekke utgifter til behandling, men nå kan også generell tannbehandling dekkes av forsikring. Fjærvik Klinikken samarbeider med Norsk Tannhelseforsikring og er en av landets første klinikker som hjelper deg slik at du og din familie kan ha en god tannhelseforsikring.